با رشد علوم آزمایشگاهی و حرکت به سمت اتوماسیون، انتقال خودکار سیالات آزمایشگاهی نیز به موضوعی در خور توجه تبدیل شده و در این راستا پمپ آزمایشگاهی به عنوان یکی از تجهیزات رایج آزمایشگاههای مدرن مورد توجه قرار گرفته است. تعدد پمپ های آزمایشگاهی موجود در بازار ممکن است انتخاب را برای متخصصین دشوار کند. پمپ آزمایشگاهی در انواع و اقسام مختلفی موجود است و باید با توجه به نوع کاربرد و میزان نیاز، دست به انتخاب یکی از این دستگاهها زد. در ادامه به تعدادی از پمپهای آزمایشگاهی خواهیم پرداخت.
پمپ آزمایشگاهی پریستالتیک بهترین انتخاب برای سیستمهایی است که با مایعات با خلوص بالا کار میکنند. این پمپ دارای تیوبهای خارجی انعطافپذیر است. این بدین معناست که مایع در مسیر سرراستی جریان مییابد و هرگز از تیوب خارج نمیشود. تمام قسمتهای پمپ آزمایشگاهی پریستالتیک قابل شست وشو و نظافت است و میتوان آنها را به راحتی استرلیزه کرده و دوباره در جای خود قرار داد. توجه داشته باشید که تیوبهای پمپ پریستالتیک باید به صورت منظم تعویض شود. تیوبهای کهنه ممکن است ترک خورده و دچار نشتی شوند و در نتیجه ذراتی به صورت ناخواسته به سیال موجود در پمپ نفوذ کند. بنابراین باید همیشه تیوبهای پمپ آزمایشگاهی را برای یافتن ترک و نشتی چک کرد. جریان سیالات در پمپ پریستالتیک دارای پالس نسبتاً قوی است. مدلهای مختلف پمپ آزمایشگاهی پریستالتیک ممکن است تعداد رولرهای بیشتر یا کمتری داشته باشند یا از تیوبهای موازی استفاده کنند. همچنین برخی مدلها ممکن است دارای قابلیت کنترل شدت پالس دستگاه باشند. به طور کلی قیمت پمپ آزمایشگاهی پریستالتیک ممکن است با توجه به امکانات ارائه شده متغیر باشد. کاریز پمپ پایا مفتخر است تا تمام اطلاعات مورد نیاز پمپ وکیوم را در اختیار شما قرار دهد.
مپ آزمایشگاهی دو دیافراگمی بادی یا AODD به دلایل زیادی انتخاب اول بسیاری از آزمایشگاههاست. این پمپ دارای سیستم منعطفی بوده و مزایای بسیاری دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. از مزایای پمپ آزمایشگاهی دو دیافراگمی بادی، عدم نیاز به انرژی الکتریکی است. این نوع پمپ به خصوص هنگام کار با مایعات قابل اشتعال کاربرد دارد. اغلب پمپهای دو دیافراگمی با ایمنی بالا طراحی شدهاند و هیچ جرقه یا عامل اشتعالزایی ندارند و به همین دلیل بهترین گزینه برای کار با سیالات آتش گیر هستند. بسیاری از پمپهای شیمیایی هوا را پمپاژ نکرده و اغلب با مایع پمپاژ شده خود را خنک میکنند. به همین دلیل این گونه پمپها بدون مایع سریعاً داغ میشوند. اما پمپ آزمایشگاهی دو دیافراگمی بادی حتی بدون نیاز به مایع نیز میتواند به صورت خشک کار پمپاژ را انجام دهد. پمپ دو دیافراگمی بادی به صورت خودکار هواگیری میشود. برخلاف اغلب پمپهای پروانهای، در پمپ دو دیافراگمی بادی لازم نیست پمپ را با مایع پر کنید تا فرایند پمپاژ شروع شود. ممکن است تیوبهای پمپ پر از هوا باشد ولی پمپ AODD بدون هیچ مشکلی با مکش کافی، هواگیری را انجام خواهد داد. فشار خروجی سیالات در پمپ آزمایشگاهی دو دیافراگمی بادی نسبتی مستقیم با فشار ورودی دارد. میزان فشار ورودی نیز کاملاً قابل تنظیم است و میتوانید بر اساس نیاز آن را کم و زیاد کنید. سرعت انتقال سیالات نیز در این پمپ آزمایشگاهی تا حدودی با والو سوزنی قابل تنظیم است. فشار کمتر هوا به معنای سرعت کمتر عمل پمپاژ خواهد بود.
پمپ دیافراگمی الکتریکی ممکن است از نوع موتوری یا سیمپیچی باشد. این پمپ نیز دارای بسیاری از مشخصات پمپ AODD است با این تفاوت که از انرژی الکتریکی به جای فشار باد استفاده میکند. بسیاری از مدلهای این نوع پمپ به صورت با کنترلر یا بدون کنترلر در دسترس قرار دارند. مدلهای تک و دو دیافراگمی این پمپ آزمایشگاهی نیز موجوداند.
پمپ آزمایشگاهی سرنگی نیز همانطور که از نامش پیداست از سرنگ برای جریان سیال استفاده می کند. این پمپها معمولاً از یک سرنگ شیشهای استفاده می کنند که میتوان آن را از دستگاه جدا و تعویض کرد. اغلب پمپهای سرنگی از نوع پیچی هستند و روی یک پلانجر استاندارد سرنگ را عقب و جلو می کشند. سرنگهای شیشهای معمولاً دقت بیشتری نسبت به انواع پلاستیکی سرنگ ها دارند و استفاده از آنها در پمپ سرنگی رایجتر است. از مزایای پمپ سرنگی میتوان به این موارد اشاره کرد: این پمپها برای حجمهای اندک مایعات مناسباند و اغلب برای مایکرو سیالات مورد استفاده قرار میگیرند. بسیاری از این پمپ ها قادراند از سرنگهایی با حجمهای مختلف استفاده کنند؛ بنابراین میتوان میزان جریان سیال را بر اساس حجم سرنگ انتخاب کرد. همچنین اغلب پمپهای سرنگی قادراند سرنگها را عقب کشیده و بنابراین جریان حرکت سیال را برعکس کنند. با استفاده از این نوع پمپ میتوان روی میزان جریان سیال تا حدود زیادی کنترل داشت. شاید بتوان مشکل اساسی پمپ آزمایشگاهی سرنگی را عدم ثبات جریان در سرعت پایین انتقال سیال دانست. همچنین حجم جریان نیز محدود به حجم سرنگ انتخابی است.
پمپهای آزمایشگاهی از جمله ابزارهای کاربردی هستند که با ایجاد فشار منفی کمک زیادی به انجام دقیقتر آزمایشها میکنند و باعث افزایش سرعت انجام و صحت آنها میشوند. قیمت پمپ آزمایشگاهی به عوامل مختلفی بستگی دارد. پمپها دارای انواع مختلفی هستند: پمپ سرنگی آزمایشگاهی، پمپ خلاء آزمایشگاهی و پمپ وکیوم آزمایشگاهی از معروفترین انواع پمپهای مورد استفاده در آزمایشگاهها همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مطالعه پمپ پریستالتیک آزمایشگاهی بپردارید.هستند.
برای خریداری انواع پمپهای آزمایشگاهی باید به نوع آنها توجه داشت. قیمت پمپ آزمایشگاهی براساس مدل و کارکرد هر دستگاه متفاوت است:
پمپی کوچک با جابهجایی مثبت است که در تحقیقات شیمیایی و بیولوژیکی در آزمایشگاهها کاربرد دارد. از پمپ سرنگی آزمایشگاهی برای تزریق حجم مشخصی از مایع در بازههای زمانی تعیین شده استفاده میشود. اینگونه از پمپها دارای نرمافزار داخلی برای کنترل و برنامهریزی فرایندها هستند. قیمت پمپ آزمایشگاهی در مدل سرنگی برحسب اتوماتیک بودن و برند سازنده تعیین میشود و از حدود ۱۱ میلیون تومان به بالا قیمت دارد. پمپ سرنگی دارای یک، دو یا سه سرنگ میتواند باشد که برحسب نیاز استفاده میشوند. در پمپ سرنگی آزمایشگاهی با دو یا سه سرنگ امکان ترکیب مایعات برای انجام فرایندهای شیمیایی وجود دارد. پمپ سرنگی آزمایشگاهی بیشتر برای کارهای تحقیقاتی مورد استفاده قرار میگیرد.
پمپ خلاء آزمایشگاهی به دستگاهی برای مکش گفته میشود. قیمت پمپ آزمایشگاهی خلاء با توجه به مدل، کارکرد و اندازه آن متفاوت است. پمپ خلاء یا پمپ وکیوم آزمایشگاهی در بازار با توجه به میزان فشار نهایی که ایجاد میکنند، دستهبندی میشوند. پمپ خلاء آزمایشگاهی دارای حالتهای مختلف سری و موازی است.
پمپ خلاء آزمایشگاهی محیطی کاملاً ایزوله است که با ایجاد اختلاف فشار بین دو نقطه به حرکت مولکولهای گاز یا مایع کمک میکند. اگر قصد خریداری پمپ برای آزمایشگاه را دارید و به دنبال شناسایی بهترین قیمت پمپ آزمایشگاهی هستید باید با انواع پمپ خلاء آزمایشگاهی آشنا شوید:
در این نوع از پمپ خلاء آزمایشگاهی از یک پروانه یا تیغه برای ایجاد چرخش در حلقه مایع استفاده میشود. در پمپ خلاء آزمایشگاهی آبی برای داشتن فشار مناسب از آب یا هر مایع مناسب دیگری برای وکیومسازی استفاده میشود. قیمت پمپ خلاء آزمایشگاهی در مدل آبی بهطور معمول بالاست، زیرا پمپ خلاء یا پمپ وکیوم آزمایشگاهی در پالایشگاهها و صنایع بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد.
در این مدل از پمپ خلاء یا پمپ وکیوم آزمایشگاهی از روغن و هوا استفاده میشود. قیمت پمپ آزمایشگاهی در مدل خلاء بستگی به نوع آن دارد. قیمت پمپ خلاء آزمایشگاهی روغنی براساس تک مرحلهای یا دو مرحلهای بودن آن تعیین میشود. در پمپ خلاء آزمایشگاهی تک مرحلهای با قطع جریان برق عمل خلاءسازی متوقف میشود ولی در پمپ خلاء یا پمپ وکیوم آزمایشگاهی دو مرحلهای امکان خلاءسازی تا بعد از قطع جریان برق نیز وجود دارد. قیمت پمپ خلاء آزمایشگاهی روغنی برحسب سایز، مدل دستگاه و نحوه عملکرد از حدود ۳ میلیون تومان شروع شده و تا ۷۰ میلیون تومان نیز میرسد.
قیمت پمپ آزمایشگاهی در مدل خلاء خشک به نسبت مدل خلاء روغنی بالاتر است ولی آلودگی کمتری ایجاد میکند. درون موتور پمپ خلاء یا پمپ وکیوم آزمایشگاهی خشک، دیافراگم روغنی وجود ندارد. به همین دلیل شاهد تولید بخار روغن و نشتی روغن در پمپ خلاء آزمایشگاهی نخواهیم بود. قیمت پمپ خلاء آزمایشگاهی خشک از حدود ۹ میلیون تومان شروع شده و برحسب مدل و کارایی تا ۱۳۰ اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر و یا فروش پمپ دیافراگمی هستید میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.میلیون تومان هم میرسد.
هرچند قیمت پمپ آزمایشگاهی اهمیت زیادی برای استفادهکنندگان دارد، اما در کنار قیمت پمپ خلاء آزمایشگاهی باید به نکات دیگری نیز توجه داشت:
قبل از خریداری پمپ سرنگی آزمایشگاهی، پمپ خلاء یا پمپ وکیوم آزمایشگاهی به بررسی نیازهایتان بپردازید تا بهترین مدل را با توجه به کارکرد مدنظرتان خریداری کنید؛
همانطور که بیش از این گفتیم، پمپ خلاء یا پمپ وکیوم آزمایشگاهی دارای انواع مختلفی است. تنوع مدل موجب میشود تا قیمت پمپ خلاء آزمایشگاهی با توجه به سطح خلاءسازی متفاوت باشد؛
در هنگام خرید انواع پمپ و بررسی قیمت پمپ آزمایشگاهی به نرخ جریان یا همان سرعت دبی توجه کنید که پمپ تخلیه میشود؛
برای خرید پمپ خلاء آزمایشگاهی به میزان نویز دستگاه توجه کنید. برخی از پمپها نویز زیادی تولید میکنند که بر روی عملکرد دستگاه تاثیر منفی میگذارد. از عوامل مهم بر روی قیمت پمپ خلاء آزمایشگاهی میزان نویز است؛
برخی از انواع پمپها فرایند نگهداری پیچیدهای دارند. در کنار قیمت پمپ آزمایشگاهی به الزامات تعمیر و نگهداری آنها نیز توجه کنید؛
اگر قصد دارید که پمپ سرنگی آزمایشگاهی، پمپ خلاء یا پمپ وکیوم آزمایشگاهی را تهیه کنید، حتماً در کنار قیمت به شهرت برند نیز توجه کنید. پمپ خلاء آزمایشگاهی ساخته شده توسط برندهای مشهور از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد بود؛
در کنار قیمت پمپ خلاء آزمایشگاهی یا پمپ سرنگی آزمایشگاهی به ایمنی دستگاه نیز توجه کنید تا با قابلیت ضد انفجار بودن پمپ، اتفاق ناگواری برای اپراتور دستگاه رخ ندهد.
قیمت پمپ آزمایشگاهی از مولفههای مهم در خرید این دستگاه است. البته قبل از هر اقدامی باید به تعیین نوع دستگاه برحسب کارکرد مدنظر پرداخت. پمپ سرنگی آزمایشگاهی، پمپ خلاء یا پمپ وکیوم آزمایشگاهی از پرکاربردترین پمپها هستند. البته باید توجه داشت که قیمت پمپ خلاء آزمایشگاهی برحسب دو نوع خشک و روغنی تفاوتهای اساسی با یکدیگر دارند.