احتمالا تا به حال راجع به سنسورها شنیده باشید. به طور کلی، سنسور یک حسگر است که سیگنال‌های محیط اطراف خود را تشخیص می‌دهد و آ‌ن‌ها را به اطلاعاتی قابل سنجش و بامعنی تبدیل می‌کند. یکی از انواع معروف این حسگرها، سنسور الکترود است. استفاده از سنسورهای الکتروشیمیایی به عنوان ابزاری حیاتی جهت تبدیل واکنش‌های شیمیایی به سیگنال‌های الکتریکی مورد توجه قرار گرفته است. در واقع سنسور الکترود یکی از انواع سنسورهای الکتروشیمیایی است که در این مقاله می‌خواهیم به معرفی آن بپردازیم.

سنسور الکترود چیست؟

 سنسورهای الکتروشیمیایی، نوعی از حسگرها هستند که برای تشخیص و اندازه‌گیری واکنش‌های شیمیایی در نمونه‌های مختلف استفاده می‌شوند. این سنسورها شامل سه جزء اصلی هستند: گیرنده، نمونه یا آنالیت و مبدل الکتروشیمیایی که واکنش‌های شیمیایی را به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌کند. در یک سنسور الکتروشیمیایی، سنسور الکترود به عنوان مبدل عمل می‌کند. اغلب از سطح سنسور الکترود به عنوان محل واکنش استفاده می‌شود. این الکترود می‌تواند یا اکسیداسیونی را در آنالیت ایجاد کند یا آن را کاهش دهد. جریان الکتریکی که از طریق واکنش شیمیایی به دست آمده، به عنوان سیگنال اندازه‌گیری می‌شود. سپس از آن برای محاسبه و تعیین ویژگی‌های نمونه آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد.  اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره سنسور اکسیژن هستید میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 ساختار سنسورهای الکتروشیمیایی

 ساختار یک سنسور الکترود شامل سه بخش اصلی می‌شود: الکترود حسگر: این الکترود به عنوان نقطه تماس با نمونه عمل کرده و نسبت به واکنش‌های شیمیایی در نمونه حساسیت نشان می‌دهد. معمولاً از مواد خاصی مانند فلزات، کربن، پلیمرها و یا ترکیبات آلی برای ساخت الکترود حسگر استفاده می‌شود. الکترولیت: الکترولیت به عنوان محیط انتقال برای یون‌ها در نمونه و سنسور الکترود استفاده می‌شود. این ماده معمولا شامل حلال‌های الکتروشیمیایی مثل محلول‌های آبی دارای املاح می‌شود. الکترود مرجع: این الکترود به عنوان منبع استاندارد برای سنجش پتانسیل الکترود استفاده می‌شود. این الکترود معمولاً شامل یک نیم‌سلول استاندارد مانند الکترود نقره/نقره کلراید (Ag/AgCl) بوده که پتانسیل مشخصی دارد و باعث تعیین پتانسیل سنسور الکترود می‌شود. در فرآیند عملکرد یک سنسور الکترود، نمونه‌ای از محلول یا گاز به سطح الکترود حسگر می‌رسد و واکنش شیمیایی با الکترود رخ می‌دهد. این واکنش الکتروشیمیایی تغییراتی در جریان الکتریکی ایجاد می‌کند که به عنوان سیگنال قابل اندازه‌گیری دریافت می‌شود. سیگنال ایجاد شده توسط سنسور الکترود می‌تواند به صورت ولتاژ، جریان، مقاومت الکتریکی و یا شدت نور باشد.

 کاربرد سنسورهای الکتروشیمیایی

 یکی از مثال‌های رایج سنسور الکترود، سنسور اکسید نیتریک (NO) است. این سنسور برای نظارت بر سطوح NO که در تشخیص عوارض قلبی عروقی نقش مهمی دارد، استفاده می‌شود. با استفاده از کاتالیزورها، غشاها یا فلزات دیگر، سطح سنسور الکترود قابل تغییر و نسبت به آنالیت حساس‌تر و انتخاب‌پذیرتر می‌شود. سنسور الکترود در زمینه‌های مختلفی مانند پزشکی، محیط زیست، صنعت و غذاپزشکی کاربرد دارد. این سنسور همچنین به عنوان ابزاری حیاتی در تشخیص و کنترل فرآیندها و واکنش‌های شیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سنسور الکترود به دلیل حساسیت بالا، دقت زیاد و زمان پاسخ کوتاه، به عنوان انتخابی مناسب برای بسیاری از کاربردها شناخته می‌شود. کاریز پمپ پایا مفتخر است تا تمام اطلاعات مورد نیاز انواع سنسور املاح آب را در اختیار شما قرار دهد.

 به طور کلی، سنسورهای الکتروشیمیایی به وسیله تبدیل واکنش‌های شیمیایی به سیگنال الکتریکی، امکان تشخیص و اندازه‌گیری ویژگی‌های شیمیایی نمونه را فراهم می‌کنند. سنسور الکترود از معروف‌ترین این حسگرهاست که در این مقاله به معرفی آن، نحوه عملکردش و کاربردهایش پرداختیم.


نظر شما چیست؟ خوشحال میشویم نظر شما را نسبت باه این مقاله بدانیم ، برایمان بنویسید


محصولات مرتبط

مقالات مرتبط

درباره پمپ آزمایشگاهی
1399-07-14
پمپ آزمایشگاهی وسیله‌ای کاربردی در آزمایشگاه است که توسط بسیاری از متخصصان حوزه‌های مختلف پزشکی و مهندسین هر روزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. پمپ آزمایشگاهی به منظور مکش یا فیلتر کردن مایعات و نمونه‌ها یا برای کنترل تبخیر حلال‌ها با کاهش فشار بخار استفاده می‌شود. پمپ آزمایشگاهی همچنین برای بهبود میزان حساسیت تجهیزات از طریق بررسی مولکول‌های هوای موجود در نمونه‌ها کاربرد دارد.
پمپ تخلیه اسید
1400-09-08
پمپ تخلیه اسید برای تخلیه انواع اسید و سیالات شیمیایی خورنده و خطرناک مورد استفاده قرار می گیرد. قطعا در تعویض روغن ها پمپ های تخلیه روغن از بشکه ها را مشاهده کرده اید. این پمپ ها نیز از مدل های ساده پمپ تخلیه اسید به شمار می روند. این پمپ ها به دلیل برخورد مستقیم با اسید از جنس های مختلفی ساخته شده اند و برای هر سیال با توجه به میزان خورندگی باید پمپ مناسب را تهیه نمایید. در ادامه در خصوص انواع پمپ تخلیه اسید و کاربرد ها و مزایای آنها توضیح خواهیم داد.
انواع پمپ بشکه کش و حدود قیمت آنها
1399-07-08
پمپ - CSE
1399-07-08
پمپ اسید
1399-07-08
پمپ آنتک - Antech
1399-07-08
پمپ پریستالتیک
1399-07-08
پمپ پلیمری یا ضد اسیدی
1399-07-08
پمپ تخلیه
1399-07-08
پمپ دنده ای داخلی
1399-07-08

شرکت کاریز پمپ پایا

شما می توانید برای دریافت خدمات کاریز پمپ ، با ما تماس بگیرید

021 66 38 37 32
اصالت و ضمانت کالا اصالت و ضمانت کالا
خدمات پس از فروش خدمات پس از فروش
مشاوره رایگان مشاوره رایگان