پمپ دیافراگمی در یک نگاه 

پمپ دیافراگمی توان مکش بسیار بالایی دارد و از هواگیری بی نیاز است. در این پمپ ها چیزی به عنوان مکانیکال سیال وجود ندارد و از نوع ضد انفجار هستند. به طوری کلی کاربری بسیار آسانی برای پمپ دیافراگمی دیده می شود و برای پمپاژ اسید و باز و همینطور گازهای مایع از آن استفاده می شود. پمپ دیافراگمی به طور کلی انواع مختلفی اعم از دستی و بادی و الکتریکی دارد. به طور کلی این محصولات از نظر قیمت، بازده و کاربری از هم متفاوت هستند. معمولا پمپ دیافراگمی دارای دو صفحه دیافراگم هستند و بر اساس نوع سیال به صورت آتش زا یا ساده طراحی شده اند. در این پمپ ها از سیستم های الکتریکی یا محرک های پنوماتیک بادی استفاده می شود. 

 نحوه عملکرد پمپ دیافراگمی پنوماتیک 

پمپ دیافراگمی پنوماتیک در واقع در لیست پمپ های بادی قرار دارد که یک نوع پمپ دو کاناله محسوب می شود. در این پمپ ها دو دیافراگم و محفظه استفاده می شود و یک میله رابط وجود دارد که دیافراگم ها را به هم وصل می کنند. این دیافراگم ها به صورت خطی حرکت می کنند. معمولاً پمپ دیافراگمی پنوماتیک دارای شیر توزیع هوا است این شیرها وظیفه دارند که هوای فشرده را به پشت دیافراگم ها وارد کنند. زمانی که هوای پشت هر دیافراگم تغییر می کند و هوای دیافراگم تخلیه می شود، دیافراگم ها شروع به حرکت می کنند. عمل رفت و برگشتی صورت می گیرد که به شکل پیوسته بوده و سبب کاهش فشار می شود. از سوی دیگر به واسطه این حرکت رفت و برگشتی، سیال وارد مخزن پمپ می شود و در مرحله بعد نیز زمانی که فشار بیشتر می شود سیال به بیرون انتقال می یابد و پمپاژ صورت می گیرد. در پمپ دیافراگمی شیر های یکطرفه زبانه ای و توپی و سوپاپی وجود دارد پمپ هایی که دارای شیر زبانه ای مخصوصی هستند و شرایط به صورتی است که ذرات جامد ریز از آنها عبور داده می شود. در این پمپ ها یک سری ذرات جامد ریز وجود دارند که تمایل زیادی به ته نشین شدن دارند و در نهایت بخش خروجی پمپ در قسمت پایین محفظه پمپ قرار گرفته است تا خروجی به سادگی صورت بگیرد. در واقع وقتی خروجی در بخش پایین پمپ قرار داشته باشد انتقال سیال ویسکوز به واسطه دبی پایین و فشار بالا صورت می گیرد و سبب کاهش پمپ می شود. در صورتی که پمپ دیافراگمی پنوماتیک با شیرهای توپی طراحی شده باشد ورودی در بخش پایین محفظه دیافراگم و خروجی در بخش بالای محفظه قرار دارد. اینطور که مشخص است این سبک از طراحی پمپ دیافراگمی پنوماتیک بهترین گزینه محسوب می شود چون گازهای موجود در داخل محفظه به دلیل وزن سبکی که دارند به همراه سیال به راحتی تخلیه می شوند. خروجی که در قسمت بالای پمپ وجود دارد سبب خروج هوا یا بخار از داخل پمپ خواهند شد.

 قیمت پمپ دیافراگمی پنوماتیک 

پمپ دیافراگمی پنوماتیک در مدل های ساده و شبکه کش طراحی شده است که قیمت این محصولات بر اساس نوع کاربرد آنها مشخص می شود. برای انتقال سیالات از داخل مخازن و بشکه ها معمولاً پمپ های تخلیه بشکه دیافراگمی استفاده می شود. ساز و کار پمپ دیافراگمی پنوماتیک بشکه کش بر اساس هوای فشرده کار می کند و معمولاً توان مکش بالایی دارد. به طور کلی این مدل از پمپ ها برای پمپاژ انواع سیالات مورد استفاده قرار می گیرند و قیمت این سبک نیز به نسبت سایر موارد بیشتر است. اینطور که بررسی ها نشان می دهد تنوع بالای متریال به کار رفته برای پمپ دیافراگمی پنوماتیک سبب متغیر بودن قیمت آن می شود. مثلاً بدنه و دیافراگم از بخش های مهمی هستند که در قیمت پمپ دیافراگمی پنوماتیک اثر گذار است. از سوی دیگر نوع مخزن و جنسی که برای بشکه ها در نظر گرفته می شود که سهم مهمی از قیمت را مشخص می کند. خاصیت ضد انفجار بودن این پمپ ها خود دلیلی بر قیمت بالای آن محسوب می شود. معمولاً دیافراگم ها بیشتر از سایر بخش ها در معرض خرابی هستند و نیاز است که بخش خراب مورد بررسی قرار بگیرد از سوی دیگر هر میزان آسیبی که در این بخش دیده شود قابل قبول است. شاخصه های مهمی از این پمپ ها دیده می شود که بخش سایش مورد نظر را ارزیابی می کند. اتصالات به کار رفته در پمپ دیافراگمی پنوماتیک از دیگر مواردی است که بر روی قیمت اثر گذار است و باید مورد بررسی قرار بگیرد. کاریز پمپ پایا مفتخر است تا تمام اطلاعات مورد نیاز دوزینگ پمپ کلرزنی را در اختیار شما قرار دهد.

 جنس دیافراگم پمپ 

دیافراگمی که در پمپ دیافراگمی پنوماتیک وجود دارد معمولاً از جنس الاستومر است و به عنوان آب بند یا مکانیکال سیل مورد استفاده قرار میگیرد و به طور کلی متریال به کار رفته در آن در بازه دما و فشار گسترده ای اجرا شده و نیاز به روان کاری ندارند. پمپ دیافراگمی به صورتی طراحی شده است که معمولاً توان مصرفی و میزان هوای مصرفی پمپ با دبی و خروجی پمپ در ارتباط هستند. در صورتی که دبی خروجی صفر باشد میزان هوای مصرفی در پایین ترین حد خود قرار داشته و زمانی که دبی در وضعیت حداکثر قرار بگیرد میزان هوای مصرفی در بالاترین وضعیت خود قرار می گیرد در واقع چنین خاصیتی در پمپ دیافراگمی سبب می شود که جریان پمپ در هر زمان برقرار باشد. موضوع دیگر مربوط به فشار هوای فشرده شده است که در واقع ساز و کار پمپ دیافراگمی به صورتی است که تعیین فشار هوای فشرده و دبی با هد مشخص نمی شود و خود پمپ مسئول بررسی این بخش است. مقدار NPSH مورد نیاز برای پمپ دیافراگمی مانند سایر پمپ های رفت و برگشتی تعیین می شود به طور کلی معیار تعیین NPSH بر اساس میزان افت راندمان در سرعت یا دبی ثابت سنجیده می شود و این مقدار در حدود 3 درصد ارزیابی می شود. راه اندازی پمپ دیافراگمی به صورت الکتریکی، دستی، بادی و فشرده در صنعت دیده می شود.

 پمپ غلیظ کش دیافراگمی 

نام دیگری که برای پمپ غلیظ کش دیافراگمی در نظر گرفته شده است مونو پمپ است. مونو پمپ ها در واقع در لیست پمپ های فشار مثبت قرار دارد و برای انتقال انواع سیالات و مایعات رقیق و غلیظ استفاده می شود. این مدل از پمپ ها به واسطه ساختاری که دارند سبب می شود که مواد با غلظت زیاد مورد مکش قرار بگیرد مثلاً آسفالت به واسطه پمپ غلیظ کش دیافراگمی مورد مکش قرار می گیرد و توان خروجی بسیار بالایی در آنها دیده می شود. پمپ غلیظ کش دیافراگمی در لیست پمپ های مخصوص مواد شیمیایی قرار دارد و برای انتقال انواع مواد شیمیایی و غیر شیمیایی بسیار غلیظ از این محصولات استفاده می شود. این پمپ ها به طور کلی در مدل های دنده ای طراحی شده اند. عملکرد پمپ غلیظ کش دیافراگمی شبیه به ساختار ساعت است. در داخل این دستگاه دو چرخ دنده محرک وجود دارد و این دو روی هم قرار می گیرند و می چرخند، و سبب حرکت دستگاه می شود. پمپ غلیظ کش دیافراگمی در لیست پمپ های هیدرولیکی قرار دارد که سبب جابجایی مثبت سیالات می شود و در هر بار چرخش دستگاه فعال می شود و مایع به واسطه فضای داخلی سیال از ورودی به سمت خروجی هدایت می شود. یکی از مهمترین ویژگی هایی که برای پمپ غلیظ کش دیافراگمی دیده می شود خاصیت خود مکش بودن آنهاست. پمپ غلیظ کش دیافراگمی در مدل های داخلی و خارجی و گوشواره ای و پیچی و ژیروتور طراحی و اجرا شده اند و به طور کلی مدل های داخلی و خارجی آن به نسبت سایر مدل ها بهتر استفاده می شوند. پمپ غلیظ کش دیافراگمی داخلی برای انتقال سیالات بسیار رقیق یا بسیار غلیظ ارزیابی می شود. ساختار خودمکش حرفه ای در این مدل از پمپ ها دیده می شود. 

قیمت پمپ آب دیافراگمی 

در ارزیابی قیمت پمپ آب دیافراگمی یکی از موارد بسیار مهم جنس بدنه دستگاه است در واقع برخی از جنس ها از نظر ساختار بسیار قوی هستند و به شکل روتین طراحی می شوند. استفاده از جنس ضد زنگ بخش مهمی از قیمت پمپ آب دیافراگمی محسوب می شود. اینطور که بررسی ها نشان می دهد جنس شافت به کار رفته برای پمپ های دیافراگمی معمولاً از فولاد یا استیل ضد زنگ است که خود بخش مهمی از قیمت پمپ آب دیافراگمی محسوب می شود. جنس چرخنده از فولاد مخصوص و یا جنس چدن استفاده شده است و به طور کلی جنس بوش به کار رفته در پمپ آب دیافراگمی به صورت کربن و برنز و سرامیک خواهد بود. همه این موارد بخش مهمی از قیمت پمپ آب دیافراگمی محسوب می شود. از سوی دیگر جنس مواد استفاده در این پمپ ها ارزیابی می شود. به طور کلی سطح ویسکوزیته از موارد بسیار مهمی است که در قیمت پمپ آب دیافراگمی دیده می شود و اینطور که بررسی ها نشان می دهد کسانی که قصد خرید پمپ های دیافراگمی دارند باید بتوانند همه موارد را بررسی کنند. عملکرد دو جهته برای این دستگاه از دیگر عوامل مهم در قیمت محسوب می شود و به شکل کلی سطح انعطاف پذیری بالایی که در عملکرد این محصول دیده می شود سبب افزایش قیمت خواهد شد اما هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری محدود است.

آشنایی با پمپ دیافراگمی و انواع آن

 پمپ دیافراگمی از مهمترین و پرکاربردترین تجهیزات انتقال مواد در صنایع محسوب می‌شود که با توجه به عملکردشان در دستۀ پمپ‌های جابه‌جایی مثبت قرار می‌گیرد. به‌طور معمول پمپ دیافراگمی کوچک نیروی محرکه خود را از هوای فشرده تامین می‌کند که توسط کمپرسور تامین می‌شود. پمپ دیافراگمی بادی برای انتقال مایعاتی حاوی مواد جامد، اسیدها، مایعات غلیظ و موادسمی و آتش‌زا استفاده می‌شوند. قیمت پمپ دیافراگمی کوچک یا قیمت پمپ آب دیافراگمی به عوامل مختلفی بستگی دارد.اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر و یا خرید پمپ مگنتی ضد اسید هستید میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 پمپ دیافراگمی چیست؟

 پمپ دیافراگمی (Diaphragm Pump) گونه‌ای از پمپ‌های جابه‌جایی مثبت است. اینگونه از پمپ‌ها دارای دو دیافراگم یا لاستیک هستند که جریان هوا را فشرده می‌کنند و باعث جابه‌جایی مایعات می‌شوند. نصب پمپ دیافراگمی بسیار ساده است. پمپ دیافراگمی بادی دارای کاربردهای مختلفی است و از آن برای تخلیۀ سیالاتی استفاده می‌شود که قابلیت اشتعال دارند. بنابراین در صنایعی که با انواع الکل، روغن‌های خوراکی و صنعتی، گازهای مایع، اسید یا باز و مواد شوینده و شیمایی سر و کار دارند، خرید پمپ دیافراگمی کوچک اهمیت زیادی دارد. قیمت پمپ دیافراگمی کوچک با توجه به کارایی بالایی که دارد ارزش افزوده بسیاری را در ختیار شرکت‌ها قرار می‌دهد.

 آشنایی با انواع پمپ دیافراگمی

 اگر خرید پمپ دیافراگمی را دارید باید ابتدا با انواع آن آشنا شوید تا با اطلاع کامل و جامعی به خریداری پمپ بپردازید. بدون تردید، قیمت پمپ آب دیافراگمی با قیمت پمپ دیافراگگی کوچک (بادی و برقی) متفاوت است زیرا عملکرد و کارایی آن‌ها با یکدیگر فرق دارد. پمپ دیافراگمی برحسب کارکرد دارای انواع مدل‌های متنوع است:

 پمپ دیافراگمی بادی

 در پمپ دیافراگمی بادی بر اثر حرکت رفت و برگشتی دیافراگم امکان جابه‌جایی مثبت فراهم می‌شود. در پمپ پنوماتیک یا همان پمپ دیافراگمی بادی نیروی لازم برای حرکت رفت و برگشتی دیافراگم از طریق هوای پرفشار تامین می‌شود. قیمت پمپ باد دیافراگمی کوچک بادی براساس سایز تعیین می‌شود. اینگونه از پمپ‌ها دارای سایزهای 1 اینچ، 1.2 اینچ، 2 اینچ، 3 اینچ، 3.4 اینچ، 3.8 اینچ و 5 اینچ هستند.

 پمپ دیفراگمی برقی

 مدل‌های برقی پمپ دیافراگمی کوچک، عملکردی همانند نمونه پمپ دیافراگمی بادی دارند. با این تفاوت که انرژی پمپ برقی به جای باد از طریق جریان الکتریسیته تامین می‌شود. پمپ‌های برقی و پمپ دیافراگمی بادی هر دو نمونه‌ای از پمپ دیافراگمی کوچک هستند که ساختمان و عملکردی مشابه دارند. قیمت پمپ دیافراگمی کوچک در دو مدل برقی و بادی با یکدیگر تفاوت دارند. البته پمپ دیافراگمی بادی با توجه به اینکه فاقد نشتی و آب‌بندی مکانیکی است کاربرد بیشتری در انتقال سیالات دارد. همچنین پمپ دیافراگمی در محیط‌هایی که بیشتر مستعد انفجار هستند کابرد بیشتری دارد.

 پمپ آب دیافراگمی

 پمپ دیافراگمی آب از انواع پمپ‌های پرکاربرد در صنایع کوچک و بزرگ و مصارف خانگی هستند. این قبیل از پمپ‌ها تحمل دمای آب گرم را داشته و نقش مهمی در چرخش آب در یک مدار بسته دارند. قیمت پمپ آب دیافراگمی بستگی به ساختار پمپ، قدرت برق، جریان، مکش، سایز شفت ورودی و خروجی دارد. قیمت پمپ آب دیافراگمی به نسبت قیمت پمپ دیافراگمی کوچک بادی و برقی مناسب‌تر است. از همین‌رو از آن‌ها در مصارف عمومی و صنعتی مانند آبیاری گلخانه‌ها، کارواش‌های ماشین، کشتی‌ها، تصفیه آب، سمپاشی کشاورزی، باغات و.. استفاده می‌شود. باید توجه داشت که هزینه انجام شده برای پرداخت قیمت پمپ آب دیافراگمی زیاد نگران کننده نیست زیرا این قبیل پمپ دیافراگمی کوچک در کنار عملکرد مناسب، عمر طولانی هم دارند و با خرید پمپ دیافراگمی آب کمتر نیاز به تعمیر یا تعویض آن‌ها خواهید داشت.همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مطالعه پمپ سانتریفیوژ بپردارید.

 مزایای استفاده از پمپ دیافراگمی کوچک

 پمپ دیافراگمی کاربردهای متنوعی دارد. پمپ‌های بادی، برقی و پمپ آب دیافراگمی نقش مهمی در صنایع تولیدی دارند. این قبیل پمپ‌های دیافراگمی مزایایی دارند:

 سازگاری و کیفیت بالا پمپ دیافراگمی کوچک تحمل فشار بالا را داشته و تا متوسط دمای 70 درجه مقاومت می‌کنند. چنین پمپ‌هایی در مقابل اسید و محیط قلیایی مقاوم بوده و دچار خوردگی نمی‌شوند؛ صرفه‌جویی در انرژی و حفاظت از محیط زیست در کنار مناسب بودن قیمت پمپ دیافراگمی کوچک، باید توجه داشت که این پمپ‌ها انرژی زیادی مصرف نمی‌کنند و با محیط زیست سازگارند؛ وزن سبک پمپ دیافراگمی کوچک پمپ دیافراگمی وزن کمی دارد به همین دلیل به راحتی قابل حمل بوده و فضای زیادی را اشغال نمی‌کند؛ سادگی نصب و راه‌اندازی استفاده از پمپ دیافراگمی بادی یا پمپ آب دیافراگمی ساده است و به‌راحتی امکان نصب آن‌ها وجود دارد؛ قیمت قیمت پمپ آب دیافراگمی یا قیمت پمپ دیافراگمی کوچک به نسبت ارزشی که ایجاد می‌کند، توجیه‌پذیر است؛ ایمنی وجود سیستم حفاظت از ولتاژ هوشمند در پمپ دیافراگمی کوچک موجب می‌شود تا از آسیب به موتور جلوگیری و صدمه‌ای به اپراتور دستگاه وارد نشود. پمپ دیافراگمی از تجهیزات کاربردی برای صنایعی است که با انتقال مایعات اسیدی یا بازی سر و کار دارند. استفاده از پمپ دیافراگمی کوچک هزینه مصرف برق کمی دارد. از سویی دیگر، قیمت پمپ دیافراگمی کوچک یا قیمت پمپ آب دیافراگمی زیاد بالا نیست. در کنار تمامی این موارد امکان استفاده از پمپ دیافراگمی بادی یا برقی نیاز تمامی صنایع را برآورده می‌کند.


نظر شما چیست؟ خوشحال میشویم نظر شما را نسبت باه این مقاله بدانیم ، برایمان بنویسید


شرکت کاریز پمپ پایا

شما می توانید برای دریافت خدمات کاریز پمپ ، با ما تماس بگیرید

021 66 38 37 32
اصالت و ضمانت کالا اصالت و ضمانت کالا
خدمات پس از فروش خدمات پس از فروش
مشاوره رایگان مشاوره رایگان