معرفی پمپ پریستالتیک

 پیش از خرید پمپ پریستالتیک بهتر است اطلاعات کاملی در خصوص این دستگاه و نحوه عملکرد آن داشته باشیم. نام دیگری که برای پمپ پریستالتیک در نظر گرفته می شود، پمپ غلتکی است. پمپ های پریستالتیک در لیست پمپ های جابجایی مثبت قرار دارد.ساختمان پمپ پریستالتیک به این صورت است که در داخل آن از یک لوله یا تیوب استفاده شده است که انعطاف بسیار زیادی دارد. از سوی دیگر سیال به واسطه چندین غلطکی یا کفشک حرکت کرده و جابجا می شود. یکی از مهمترین ویژگی های پمپ پریستالتیک این است که سیال با محیط بیرون تماس ندارد و این موضوع سبب می شود که هیچ نوع آلودگی وارد سیستم نشود. وقتی سطح آلودگی وارد شده به سیستم به حداقل برسد شاهد کاهش چشمگیری استهلاک دستگاه خواهیم بود. در پمپ های پریستالتیک سیال فقط با جداره داخلی لوله در تماس است و قطعاتی مانند پکینگ، آب بند و شیرآلات در این دستگاه مورد نیاز نخواهد بود.از پمپ پریستالتیک برای انتقال و تزریق و فیلتراسیون مایعات شکننده و حساس استفاده می شود و برای سیالات خورنده و ساینده و همینطور مواد آلوده کننده گزینه بسیار خوبی است. 

 پمپ پریستالتیک شلنگی چیست؟

 در بررسی انواع پمپ پریستالتیک، مدلی که دارای فشار بالا باشد و برای پمپاژ سیالات با ذرات ساینده استفاده شود، مشهور به پمپ پریستالتیک شلنگی است. این مدل از پمپ ها می توانند تا دبی تا 16 بار را مورد پوشش قرار دهند. موضوعی که برای این مدل از پمپ ها دیده می شود سایش شلنگ است که برای کاهش سایش شلنگ معمولاً محفظه پمپ پر از روغن می شود. این کار سبب می شود که تبادل حرارت به خوبی صورت بگیرد و دما نیز کمتر شود. در صورتی که پمپ شلنگی فشار پایین باشد در آن از غلتک استفاده شده و در صورتی که فشار بالا باشد نیز از کفشک استفاده می شود. جنس لوله یا شلنگ پمپ از نظر ساختار شیمیایی می بایست با نوع سیال پمپ شونده مطابقت داشته باشد. شیلنگ یا لوله علاوه بر اینکه باید خاصیت ارتجاعی داشته باشد می بایست در مقابل سایش نیز مقاوم باشد. مثلاً یکی از بهترین موادی که می توان نام برد PVDF است که مقاومت خوبی در مقابل خوردگی توسط مواد شیمیایی دارد اما سطح انعطاف پذیری آن کم است.معمولاً در پمپ های پریستالتیک از پلی یورتان و سیلیکون استفاده می شود و ترکیب این دو بالاترین وضعیت مقاومت در برابر خورندگی مواد شیمیایی را خواهد داشت.همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مطالعه پمپCSE بپردارید.

 تعیین قیمت پمپ پریستالتیک بر اساس مدل

انواع پمپ پریستالتیک وجود دارد که هر یک از نظر کیفیت و قیمت با هم فرق دارند. یکی از مدل های مشهور پمپ پریستالتیک، با سری بیسیک است که هم قیمت ارزانی دارد و هم مدیریت نسبتاً مناسبی در خصوص کم و زیاد کردن گردش موتور دارد. قیمت پمپ پریستالتیک سری بیسیک بسیار ارزانتر از سایر مدل ها است. نوع دیگری از پمپ پریستالتیک وجود دارد که مشهور به سری دیسپنسر است. این مدل دارای درایو مخصوصی است که برای تقسیم کردن استفاده می شود به طوری که تقسیم خطوط تولید به دقت صورت می گیرد. در این مدل از پمپ ها درایو پمپ دارای یک میکروپروسسور بوده و شامل یک سایز درونی مشخص می شود و روی هد دستگاه نصب می شود و سبب جابجایی مایع می شود. در این سبک مدیریت برای کم و زیاد کردن گردش موتور فراهم است، قیمت این مدل به نسبت مدل قبل تا حدودی گرانتر است اما در لیست دستگاه های ارزان قیمت بازار است. پمپ پریستالتیک سری فلو ریت نوع نسبتاً جدید محسوب می شود. ساز و کار این دستگاه به صورتی است که یک بار سایز درونی شلنگ نصب روی هد دستگاه به دستگاه وارد می شود و دستگاه سرعت جابجایی مایع را مشخص می کند. در این دستگاه کاربر می کند روی گردش موتور پمپ و همینطور کم و زیاد شدن آن مدیریت داشته باشد و معمولاً قیمت این دستگاه به نسبت مدل های قبل گرانتر است. در این پمپ سیال با بخش داخلی تیوپ در نمایش است و نیاز به استریل برای جابجایی سیال خواهد بود. از نظر تعمیر و نگهداری هزینه کمی در بر می گیرد و توانایی مکش آن بالا گزارش شده است.

 راهنمای خرید پمپ پریستالتیک

 برای خرید پمپ پریستالتیک در ابتدا باید دقت لازم در خصوص تیوب یا شیلنگ مورد نظر داشته باشید. در واقع تیوبی که انتخاب می کنید باید با سیال پمپ شونده متناسب باشد. از سوی دیگر باید دما و غلظت سیال نیز سنجیده شود. مورد بعدی فشار پمپ است. پمپ پریستالتیک در خانواده پمپ های جابجایی مثبت است و فشار آن نیز تا بی نهایت افزایش می یابد اما بر اساس سطح مقاومت مواد به کار رفته در ساختار این پمپ و توان الکتروموتور این سطح فشار با محدودیت های مختلفی همراه است. دبی پمپ رابطه مستقیمی با سرعت دوران غلطک دارد. هرچه مقدار قطر و طول شلنگ و سرعت دورانی غلتک ها بیشتر باشد مقدار دبی نیز بیشتر است. جریان خروجی از پمپ با تناوب همراه است و هرچه تعداد غلطک ها بیشتر باشد شاهد جریان یکنواخت تری خواهیم بود. 

 اجزای تشکیل دهنده پمپ پریستالتیک کوچک 

ساز و کار پمپ پریستالتیک کوچک معمولاً ساده است و فرآیند نصب آن نیز به آسانی صورت می گیرد. این مدل از پمپ ها چندین بخش کوچک دارد اما اصلی ترین اجزای پمپ های پریستالتیک کوچک مربوط به موتور یا الکتروموتور است. در این دستگاه ها معمولاً از روتور استفاده شده است که بر اساس مدل دستگاه تنظیم می شود. از سوی دیگر تعدادی غلطک یا رولر و همینطور تعدادی کفشک نیز در دستگاه وجود دارد. در بخش داخلی روتور ها یک شیلنگ یا یک تیوپ خاص استفاده می شود که برای انتقال سیال گزینه مناسبی است. در واقع حرکت غلطک و لوله سبب ایجاد فشار مثبت در بخش داخلی می شود و در نهایت سیال شروع به جابجایی می کند. بدنه پمپ پریستالتیک کوچک معمولاً از جنس استیل استنلس یا فولاد ضدزنگ تهیه شده است تا سطح اصطکاک بین قطعات مختلف به حداقل برسد. از سوی دیگر وقتی جنس استیل ضد زنگ استفاده شود سبب طول عمر بیشتر پمپ می شود. در برخی از مدل های پمپ پریستالتیک کوچک از چدن استفاده می شود. برای پمپ پریستالتیک آزمایشگاهی از جنس پلاستیک خشک برای بدنه استفاده می شود. اجزای اصلی پمپ های پریستالتیک شامل محفظه پمپ، روتور و شلنگ و پوسته پمپ به همراه یک سری اتصالات است. اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر و یا قیمت پ فروش پمپ وکیوم آزمایشگاهی هستید میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 پمپ پریستالتیک آزمایشگاهی 

در طراحی پمپ پریستالتیک آزمایشگاهی از یک سری چرخنده استفاده شده است. این چرخنده ها روی لوله های الاستیک یک مسیر حرکتی یکنواخت را طی می کنند و به طور کلی پیش راننده در جریان مایع هستند. پمپ پریستالتیک آزمایشگاهی که به آن غلطکی نیز گفته می شود در لیست پمپ های جابجایی مثبت قرار دارد. پمپ پریستالتیک آزمایشگاهی معمولاً برای پمپاژ سلالات تمیز و استریل آزمایشگاهی استفاده می شوند موادی که خاصیت خورنده دارند. طراحی پمپ پریستالتیک آزمایشگاهی به صورتی است که هیچ آلودگی وارد آن نمی شود. کاربرد این مدل از پمپ ها در راستای پمپاژ فرآورده های خونی، سیالات شیمیایی خورنده و دستگاه های دیالیز است. 

 نحوه عملکرد پمپ پریستالتیک کوچک 

نحوه عملکرد پمپ پریستالتیک به این صورت است که گردش الکتروموتور سبب گردش غلطک یا رولر می شود. غلطک یا رولر در داخل روتور دستگاه قرار گرفته است. زمانی که غلطک یا کفشک بر روی شیلنگ یا لوله حرکت می کند سبب رانده شدن هوای داخل آن به سمت جلو می شود و در واقع نوعی خلا ایجاد می شود. این خلا سبب ایجاد مکش در سیال می شود. حرکت پیوسته و موجی شکل دستگاه سبب می شود تا سیال به داخل لوله کشیده شود. اینطور که مشخص است سرعت گردش غلطک بر اساس سرعت گردش سیال مشخص می شود و شرایط برای تغییر فشار عملکرد فراهم است. 

 انواع پمپ های پریستالتیک 

پمپ پریستالتیک بر اساس فشار دسته بندی می شوند. یکی از مدل ها مشهور به پمپ های پریستالتیک فشار قوی است. در این پمپ ها سیستم اصلی انتقال سیال بر اساس کفشک است و می توان از آنها برای محیط هایی که فشار قوی بالاتر از 16 بار دارند استفاده کرد. این سیستم نیاز قوی به گریس و مواد روان کننده دارد و به طور کلی باید جلوی ساییدگی قسمت بیرونی آن گرفته شود. گزینه دیگر پمپ های های پریستالتیک کم فشار است که دارای بست های خشک بوده و در آنها از غلتک های مخصوص برای انتقال سیال استفاده می شود. این مدل از پمپ ها نیازی به لوله های تقویت شده ندارند چون فشار وارد شده به لوله ها بسیار کم است. دسته بندی پمپ ها از نظر سیستم انتقال سیال نیز صورت می گیرد. به این ترتیب که می بایست نوع شیلنگ به کار رفته بررسی شود. به طور کلی سه مدل شلنگی، پمپ تیوپی و پمپ خارج از مرکز 360 درجه وجود دارد. معمولاً مدل های شلنگی طرفدار بیشتر داشته و برای فشار های پایین و بالا استفاده می شوند. در صورتی که قرار است از پمپ های شلنگی برای فشارهای بالا استفاده شود باید محفظه با روغن پر شود تا جلوی سایش تیوپ گرفته شود. جنس به کار رفته برای شلنگ ها معمولاً پلی یورتان، سیلیکون و یا پی وسی است. اینطور که بررسی ها نشان می دهد پمپ های پریستالتیک یکی از بهترین دستگاه های انتقال مواد سمی محسوب می شوند. 

 آشنایی کلی با پمپ پریستالتیک 

 پمپ‌ها، یکی از دستگاه‌های صنعتی پر‌استفاده در صنایع هستند. پمپ پریستالتیک، جزء پمپ‌های غلتکی به‌شمار می‌آید که در انتقال سیالاتِ منحصر‌به‌فرد، نقش موثری دارد. عملکرد کلی این پمپ در مقایسه با دیگر پمپ‌های صنعتی، کمی متفاوت‌تر است. با ما همراه باشید تا با انواع پمپ پریستالتیک از جمله پمپ پریستالیتک آزمایشگاهی و پمپ پریستالتیک کوچک و دیگر مدل‌ها، بیشتر آشنا شویم.

 پمپ پریستالتیک چیست؟ 

پمپ پریستالتیک، جزء دسته پمپ‌های جا‌به‌جایی مثبت است. ساختار کلی این پمپ به این شکل است که پمپ مورد نظر، از یک لوله قابل‌انعطاف تشکیل شده که به کمک غلتک گردان یا همان جراوبک، سیال داخل لوله به حرکت در‌می‌آید. مهم‌ترین ویژگی پمپ پریستالتیک کوچک، عدم تماس سیال با دیگر قطعات پمپ بوده که از ورود انواع میکروارگانیسم‌های عامل آلودگی سیال، پیشگیری می‌کند. در نظر داشته باشید استهلاک سیالی در این نوع پمپ تقریبا صفر بوده؛ زیرا تماس سیال تنها با لوله قابل‌انعطاف است. کاریز پمپ پایا مفتخر است تا تمام اطلاعات مورد نیازپمپ سانتریفیوژ صنعتی را در اختیار شما قرار دهد.

 کاربرد‌های پمپ غلتکی(پریستالتیک) در صنایع مختلف 

 به‌طور‌کلی، در پمپاژ سیالاتِ دارویی، سیالات ویسکوز( غلظت بالا) و سیالات نیاز به ایزوله شدن(انواع مواد شیمیایی محرک)، از پمپ پریستالتیک استفاده می‌شود. صنایع شیمیایی، کشاورزی، غذایی و نفت و گاز، از جمله صنایعی هستند که پمپ پریستالتیک صنعتی در آن‌ها بیشترین کاربرد را دارد. در صنایع پزشکی و درمانی، اغلب، پمپ پریستالتیک آزمایشگاهی مورد استفاده است. با‌توجه ‌به‌اینکه پمپ پریستالتیک، در کاربرد‌های خاص از صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد، به چند مورد از انواعِ آن کاربرد‌ها اشاره می‌کنیم. 

 پمپ پریستالتیک آزمایشگاهی 

 در ساخت پمپ پریستالتیک آزمایشگاهی، اغلب از ظرفیت‌های پایین‌تری نسبت به دیگر پمپ‌های پریستالتیک استفاده می‌شود. این نوع پمپ‌ها که به پمپ پریستالتیک کوچک نیز مشهورند، می‌توانند دیجیتال یا آنالوگ باشند که با توجه به نیاز کاربر، قابل انتخاب هستند. به‌دلیل‌این‌که کارهای پزشکی از حساسیت بالایی برخوردار است، این دسته از پمپ‌های پریستالتیک آزمایشگاهی، دقت بالایی دارند و درصد خطا در آن‌ها کمتر از پمپ پریستالتیک صنعتی و تقریبا صفر است. در پمپ پریستالتیک کوچک یا همان آزمایشگاهی، کاربر به صورت دیجیتال، برخی از عملکرد‌‌های پمپ را به صورت مجزا مدیریت می‌کند.

 پمپ پریستالتیک صنعتی 

پمپ پریستالتیک صنعتی که به پمپ پریستالتیک شلنگی نیز معروف بوده، از ابعاد و ظرفیت بالا برخوردار است. مهم‌ترین ویژگی این نوع پمپ‌های پریستالتیک، قابلیت پمپاژ انواع سیالات با ویسکوزیته بالا (سیالاتی با غلظت بالا) است. پمپ پریستالتیک صنعتی برخلاف پمپ پریستالتیک کوچک، در تولید مواد غذایی چون، رب و سس و در خط تولید گِل و بنتونیت کاربرد دارد. در نظر داشته باشید فشار بار قابل تحمل توسط این نوع پمپ‌های پریستالتیک، بیشتر از ۱۶ بار است. دبی (رابطه سرعت غلتک و قطر لوله پمپ) مورد نظر در این پمپ نیز، برابر با ۵۰ متر‌مکعب‌بر‌ثانیه است. 

عوامل تاثیر‌گذار در قیمت پمپ پریستالتیک 

قیمت پمپ پریستالتیک، وابسته به عوامل زیادی است که در ادامه به چند مورد از فاکتور‌های موثر در قیمت پمپ پریستالتیک اشاره می‌کنیم: 

مدل و نوع پمپ پریستالتیک 

قیمت پمپ پریستالتیک، براساس مدل و نوع آن قابل تعیین است. به‌عنوان مثال، قیمت پمپ پریستالتیک کوچک از نوع دیجیتال، در سری‌های فلوریت، بالاتر از نوع آنالوگ خواهد بود. در خرید پمپ پریستالیتک و نوع قیمت‌گذاری آن نیز دقت داشته باشید، همواره قیمت پمپ پریستالتیک آزمایشگاهی، به دلیل دقت بالا و حساسیت در ساخت، از نوع صنعتی بالاتر است. 


برند سازنده پمپ پریستالتیک


بدون‌شک، یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل موثر در قیمت پمپ پریستالتیک کوچک، برند سازنده و همچنین کشور ساختِ این نوع پمپ‌ها است. قیمت پمپ پریستالتیک کوچک ایرانی، به‌دلیل داشتن قطعات مصرفی تولید داخل، همواره مناسب‌تر خواهد بود. قیمت پمپ پریستالتیک کوچک خارجی نیز، بسیار به برند آن وابسته است، برندهای آلمانی در تولید پمپ پریستالیتک آزمایشگاهی، بیشترین قیمت را در انواع پمپ پریستالتیک کوچک دارند. 

توان الکتروموتورپمپ پریستالتیک 

توان الکتروموتور، تاثیری ویژه در افزایش راندمان پمپ پریستالتیک آزمایشگاهی دارد. میزان عملکرد الکتروموتور به‌کار‌رفته در پمپ پریستالتیک آزمایشگاهی و صنعتی، حتی می‌تواند، در قیمت پمپ پریستالتیک تاثیر‌گذار است. 


دست‌دوم بودن پمپ پریستالتیک


طبیعتا، قیمت پمپ پریستالتیک دست‌دوم پایین‌تر از نو آن خواهد بود. طبق توصیه کارشناسان، در حد امکان، از خرید پمپ پریستالتیک آزمایشگاهی دست‌دوم اجتناب کنید، زیرا،بی‌شک عملکرد مفید و راندمان آن کمتر خواهد بود. 

 نکات مهم در انتخاب و خرید پمپ پریستالتیک 

در خرید انواع دستگاه و ابزارآلات صنعتی، توجه به برخی از نکات بسیار حائز‌اهمیت است. آشنایی با نکات خرید پمپ پریستالیک، باعث می‌شود، یک پمپ باکیفیت که طول عمر بالا، کارکرد مطلوب و قیمت مناسب دارد را انتخاب نمایید. از جمله، مولفه‌های قابل‌اهمیت در خرید پمپ پریستالتیک، به شرح زیر است: 

توجه به نوع کاربری پمپ 

اولین نکته قابل‌اهمیت در خرید پمپ پریستالتیک، توجه به نوع کاربری این نوع پمپ‌ها است که در دو سطح صنعتی و پزشکی تولید می‌شوند. خریدار باید بر حسب نیاز خود، اقدام به خرید پمپ پریستالیتک از نوع مناسب کند. 

توجه به هماهنگی بین نوع سیال و شیلنگ پمپ 

مهم‌ترین نکته در خرید پمپ پریستالتیک کوچک، توجه به جنس شیلنگ آن است. جنس شیلنگ پمپ باید با ماهیت سیال پمپ‌شونده، هماهنگی داشته باشد. دما و ویسکوزیته سیال دو عامل موثر در هماهنگی جنس شیلنگ با سیال پمپ‌شونده است. 

 توجه به میران فشار پمپ 

فشار پمپ پریستالتیک در کارکرد مطلوب آن نقش موثر دارد. هر چه توان الکتروموتور بالا باشد، فشار قابل تحمل توسط پمپ نیز، بالا خواهد رفت. پس در خرید پمپ پریستالتیک، علاوه بر توجه به میزان فشار تعیین‌شده پمپ، به توان الکتروموتور آن نیز توجه کنید. 

دقت در دبی پمپ 

دبی، به میزان سرعت در دوران غلتک گفته می‌شود که رابطه‌ی مستقیم با قطر و طول لوله یا همان شیلنگ پمپ پریستالتیک دارد. با توجه به نوع ‌کارکرد پمپ که می‌تواند صنعتی یا پزشکی باشد، دبی پمپ نیز متفاوت خواهد بود. پمپ‌های پریستالتیک صنعتی، اغلب از دبی بالاتری برخوردارند. قیمت پمپ پریستالتیک با افزایش دبی در آن، بالا می‌رود. دقت در میزان دبی در پمپ پریستالتیک کوچک و صنعتی، از نکات حائز‌اهمیت در خرید پمپ پریستالتیک است. بدون‌شک، یکی از پمپ‌های سیالاتی با عملکرد منحصر‌به‌فرد، پمپ پریستالتیک کوچک است که کاربرد آن در صنایع پزشکی، مزیت‌های فراوان دارد. این نوع پمپ‌ها، خطای کم و دقت بالا در پمپاژ انواع سیالات دارند که می‌تواند یک انتخاب مناسب در پمپاژ سیالات با ماهیت ویژه باشند.


نظر شما چیست؟ خوشحال میشویم نظر شما را نسبت باه این مقاله بدانیم ، برایمان بنویسید


شرکت کاریز پمپ پایا

شما می توانید برای دریافت خدمات کاریز پمپ ، با ما تماس بگیرید

021 66 38 37 32
اصالت و ضمانت کالا اصالت و ضمانت کالا
خدمات پس از فروش خدمات پس از فروش
مشاوره رایگان مشاوره رایگان