پمپ دنده ای

پمپ دنده ای که نام دیگر آن پمپ غلیظ کش است برای جابجایی سیال استفاده می شود. در پمپ دنده ای همانطور که از نامش مشخص است از چرخ دنده ها استفاده می شود که چرخش را به درستی انجام می دهد. این پمپ ها به طور کلی قدرت مکش زیادی دارند و امکان پمپاژ سیالات با ویسکوزیته کم و همینطور متوسط و یا زیاد نیز دارند. پمپ دنده ای به طور کلی در دو مدل خارجی و داخلی طراحی و اجرا می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و سیستم تصفیه آب صنعتی میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 طراحی پمپ دنده ای

 در طراحی پمپ های دنده ای از دو چرخ دنده استفاده شده است که داخل پوسته قرار دارد. یکی از چرخ دنده ها به الکتروموتور محرک وصل هستند و از آن به عنوان چرخ دنده محرک یاد می شود. در واقع چرخ دنده متحرک در زیر چرخ دنده محرک قرار دارد و با آن درگیر می شود و سبب چرخش لازم در داخل محفظه می شود. در محفظه سیالی وجود دارد که در واقع بین دنده ها گرفتار شده است و نیاز است که به واسطه حرکت لازم از سوی چرخ دنده به سمت خروجی هدایت شود. برای سرعت های زیر 700 دور در دقیقه از گیربکس نیز استفاده می شود. پمپ های دنده ای به صورت کلی از جنس پوسته چدنی و دنده های فولاد آبکاری شده هستند و شامل محور فولادی نیز می شوند. در اجزای این پمپ ها از بوش های فولادی استفاده شده است که برخی از آنها دارای پوشش برنزی هستند. در صورتی که سیال لزج باشد دور گردش پایین تر خواهد بود و اگر سیال رقیق باشد دور گردش برای آن بیشتر ارزیابی می شود. 

 پمپ دنده ای دو جداره 

پمپ های دنده ای دوجداره شامل چرخ دنده های اریگونی است و این محصول برای ظرفیت های بالا طراحی شده است به طوری که جریان مواد سیال در آن نسبت به پمپ های دیگر به صورت نرم تر پمپاژ می شود. یکی از مدل های پمپ دنده ای دو جداره مشهور به GF است و برای توان 3 تا 45 کیلووات ارزیابی شده است به طوری که قطر لوله آن بین 2 اینچ الی 6 اینچ است. اینطور که بررسی ها نشان می دهد از مزایای این پمپ می توان به قدرت بالا و صدا و لرزش کم اشاره کرد. اجزای تشکیل دهنده پمپ دنده ای دو جداره شامل مهره نگهدارنده نخ نسوز، نخ نسوز، بوش برنزی، بوش چدنی و شافت های محرک و متحرک است و همینطور از دنده و فلنج و پوسته و ساچمه و فنر در آن استفاده شده است. نحوه تامین نیروی محرکه در این دستگاه بر اساس دور ورودی بالاتر از 700 ارزیابی شده است و به واسطه الکتروموتور کوپله می شود. در صورتی که دور پایین باشد شاهد کاهش دور هستیم که به واسطه گیربکس یا اینورتر اندازه گیری می شوند. نوع دیگر از پمپ های دنده ای دو جداره وجود دارد که مشهور به VGF است و این پمپ ها پرکاربردترین مواردی هستند که در بازار دیده می شود. به طور کلی بیشترین مصرف این دستگاه در صنایع نفت و روغن داغ است. این محصول برای توان 5.5 تا 15 کیلووات ارزیابی شده است که به صورت قطر ورودی 2 الی 4 اینچ عرضه می شود. از مزایای این پمپ نیز می توان به طراحی مناسب و فشار کاری بالایی که دارد اشاره کرد. این محصول بهترین کیفیت را داشته و سطح اجرایی مناسبی دارد. از پمپ های دنده ای دو جداره برای دستگاه های خمیر زن، دستگاه های مربوط به لبنیات و روغن های خوراکی استفاده می شود و همینطور در صنایع غذایی نیز به عنوان یک ابزار کاربردی یاد می شود.

 قیمت پمپ دنده ای

 در خصوص قیمت پمپ دنده ای نیاز است یک سری شرایط بررسی شود. یکی از مهمترین عواملی که بر روی قیمت پمپ های دنده ای تاثیرگذار است مدل آن است در واقع برخی از مدل ها از قطعات بیشتر و پیشرفته تری استفاده کرده اند که سبب می شود قیمت محصول بیشتر شود و در مقابل برخی از پمپ دنده ها از نظر هزینه ارزانتر هستند و قطعات و فناوری های لازم به کار رفته در آنها نیز کمتر است. اینطور که مشخص است فناوری و قطعاتی که در محصول به کار میرود بر روی طول عمر آن تاثیرگذار است. استفاده از نوع مرغوب مواد اولیه سبب می شود که شاهد افزایش قیمت پمپ های دنده ای باشیم اما اگر از مواد اولیه غیر استاندارد استفاده شود شاید در ابتدا اینطور به نظر برسد که محصول قیمت ارزانی دارد اما به تبع پس از مدتی متوجه خواهید شد که درگیر هزینه های بالای تعمیرات هستید و این موضوع بر روی نرخ عرضه محصول نهایی اثرگذار است. موضوع دیگر در خصوص قیمت پمپ دنده ای نوع ساختاری است که در خصوص این محصول استفاده شده است. طراحی پمپ های دنده ای باید با دقت بالایی صورت بگیرد به طوری که برای مایعاتی که در حجم زیاد هستند نیز مناسب باشد و سرعت و قدرت کافی داشته باشد بنابراین سرعت و قدرت کافی از موارد مهمی است که در خصوص قیمت پمپ های دنده ای دیده می شود. از سوی دیگر ظرفیت بالا و مخزن به کار رفته برای پمپ های دنده ای باید به شکلی طراحی شده باشند که ظرفیت لازم را پوشش دهند. قیمت پمپ های دنده ای بر اساس برندی که عرضه می شود نیز متفاوت است برخی از برند های آلمانی با توجه به سابقه کاری طولانی که دارند از نظر قیمت در شرایط بالایی قرار دارند. موضوع دیگر اینکه معمولاً این شرکت ها تعرفه های خاص خود را فروش دارند. از سوی دیگر اینکه شما محصول را به چه روشی خریداری کنید نیز اهمیت زیادی دارد به هر حال با حذف واسطه شرایط برای استفاده از محصولات بهتر خواهد شد. دقت کنید که قیمت پمپ دنده ای بر اساس مدل های مختلفی که دارد بررسی و مشخص می شود و برخی از مدل ها بسیار گران قیمت هستند. 

پمپ دنده ای خارجی

 پمپ دنده ای خارجی شرایطی فراهم می سازد تا میزان دبی با توجه به ساختمان داخلی، تنظیم شود. برای پمپاژ می بایست میزان دقیق انواع سیالات مثل اسید و باز و پلیمر و سوخت مشخص شود. این محصول به طور کلی برای افزودنی های شیمیایی عملکرد مناسبی دارد از سوی دیگر از آن در ماشین های ابزار و سیستم هیدرولیک و انتقال قدرت نیز استفاده می شود. معمولاً اگر محصولات در سایز بزرگ باشند باید 650 دور در دقیقه سنجیده شود و در صورتی که سایز کوچکتر باشد نیاز است که 1450 دور حداقل در دقیقه ارزیابی شود و می توان از مزایای آن به طول عمر بالایی که دارد اشاره کرد به طوری که طیف وسیعی از سیالات را در نظر می گیرد. قیمت پمپ های دنده ای نسبتا پایین و مناسب است و خرید آن مقرون به صرفه محسوب می شود. از پمپ های دنده ای برای پمپاژ مواد غذایی، روانکارها و روغن خوراکی استفاده می شود.جنس بدنه و چرخ دنده به کار رفته برای پمپ دنده ای شامل چدن و استیل و برنزی و پلیمری است. جنس شافت آن شامل استیل و سرامیکی و فولاد آلیاژی است. جنس بوش به کار رفته در آن نیز برنزی و کربنی و استیل سیلیکون کارباید است. معمولاً نوع آب بندی به کار رفته برای پمپ دنده ای نیز شامل مکانیکال سیال و مگنتی و لیپ سیل است. پمپ دنده ای خارجی امکان اضافه کردن ژاکت حرارتی و سرمایشی دارد و به طور کلی دقت و کارایی بالایی برای آن ارزیابی شده است. از سوی دیگر هماهنگی های لازم با انواع اتصالات چه در بخش های ورودی و چه خروجی ارزیابی شده است. متریال متنوع در این دستگاه اجرا شده است. این قطعه بسیار بی صدا بوده و حساسیت کم نسبت به گرد و غبار دارند. 

 پمپ دنده ای داخلی 

 نام دیگری که برای داخلی در نظر گفته می شود ماه و ستاره است. این مدل از پمپ ها خود دارای مکش هستند که در هر دو جهت امکان چرخش برای آنها وجود دارد. در واقع هم برای پر کردن و هم برای خالی کردن می توان از این مدل دستگاه استفاده کرد. پمپ داخلی برای پمپاژ سیالات رقیق مثل حلال و روغن ها استفاده می شود و همینطور برای سیالات غلیظ مثل آسفالت و شکلات و چیپس نیز استفاده می شود. این محصول برای محصولات روغنی و روان کار ها نیز گزینه مناسبی است. کاربرد پمپ دنده ای داخلی در پمپاژ مواد غذایی، پمپاژ روانکارها و انواع روغن های خوراکی و پلیمر استفاده می شود. از مزایای پمپ دنده ای داخلی می توان به خاصیت خود مکش بودن آن اشاره کرد از سوی دیگر پمپاژ طیف وسیعی از ویسکوزیتی نیز برای آن تعریف شده است. جنس بدنه آن نیز متنوع بوده و بسته به کاربرد آن ارزیابی می شود. از سوی دیگر این محصول جریانی یکنواخت و بدون پالس دارد و همینطور قابلیت کارکرد خشک نیز برای آن ارزیابی می شود. این محصول توانایی گردش در دو سمت را دارد و برای سیالاتی که دارای ویسکوزیته بالا هستند نیز استفاده می شود. تعمیرات و نگهداری برای پمپ های دنده ای آسان و کم هزینه است و می تواند برای اتصالات چه در ورودی و چه در خروجی ارزیابی شده است. شاید تنها موضوعی که در خصوص پمپ های دنده ای داخلی عیب محسوب شود سرعت و فشار کارکرد پایین و متوسط آن است.

تعریف پمپ دنده ای

پمپ دنده ای، یکی از انواع پمپهای جابهجایی مثبت است که دارای قدرت مکش بالایی است؛ به همین خاطر، این نوع پمپ با نام پمپ غلیظکش نیز شناخته میشود. در این نوع پمپ، جابه‌جایی سیال از طریق چرخش چرخ‌دنده‌ها انجام می‌شود و حرکت اصلی این پمپ به صورت دورانی است. پمپ دنده ای انواع مختلفی دارد که عبارتند از: پمپ دنده ای دو جداره، پمپ دنده ای داخلی و پمپ دنده ای خارجی. در ادامه این مقاله قرار است بیشتر با انواع پمپ دنده ای و عواملی که در قیمت پمپ دنده ای تاثیرگذار است آشنا شوید. همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مطالعه پمپ روغن برقی بپردازید.

 پمپ دنده ای دو جداره 

دارای یک جداره دوم است و همین باعث می‌شود که پمپ دنده ای دو جداره برای جابه‌جایی سیالاتی که باید در تمام مدت زمان گرم باقی بمانند مورد استفاده قرار بگیرد. پمپ دنده ای دو جداره قادر است تا دمای 300 درجه سانتی‌گراد را به‌آسانی تحمل کند. با به جریان آمدن سیالی مانند روغن داغ یا بخار داغ داخل پمپ دنده ای دو جداره، سیال اصلی هنگام پمپاژ تا مدت‌ها در محفظه پمپ دنده ای دو جداره گرم می‌ماند. از پمپ دنده ای دو جداره در کارخانه‌هایی مانند رب، پتروشیمی و... استفاده می‌شود. پمپ دنده ای خارجی پمپ دنده ای خارجی، یکی از انواع پمپ دنده ای است که ساختار آن تشکیل شده از یک شفت در داخل پوسته و دو چرخ‌دنده است. این نوع پمپ دنده ای در دو نوع، پمپ دنده ای خارجی یک محوره و پمپ دنده ای خارجی دو محوره تولید می‌شود که شما باید بر اساس کار خود، نوع آن را انتخاب کنید. در پمپ دنده ای خارجی همواره باید سلامت نشت‌بند را چک کنید زبرا در پمپ دنده ای خارجی، روغن به دلیل آب‌بندی انجام شده می‌تواند با فشار زیاد به سمت مجرای خروجی حرکت کند؛ بنابراین اگر مشکلی در نشت‌بند پمپ دنده ای خارجی به وجود بیاید، این امر به درستی انجام نمی‌شود. در مقایسه با سایر انواع پمپ دنده ای، پمپ دنده ای خارجی کاربرد بیشتری دارد؛ از پمپ دنده ای خارجی می‌توان در پمپاژ مواد مختلف با ویسکوزیته متفاوت مانند انواع حلال‌ها، روغن‌های خوراکی، رزین‌ها، روغن‌های سبک و... استفاده کرد. پمپ دنده ای داخلی پمپ دنده ای داخلی جزو پمپ‌های خودمکش است که در هر دو جهت امکان چرخش دارد؛ یعنی از پمپ دنده ای داخلی هم می‌توان برای پر کردن استفاده کرد هم برای خالی کردن. از مزایای دیگر پمپ دنده ای داخلی می‌توان به داشتن سروصدای کم در هنگام کار اشاره کرد؛ به همین خاطر، اکثرا برای محیط‌های بسته و کوچک، استفاده از پمپ دنده ای داخلی پیشنهاد می‌شود. خوب است بدانید به پمپ دنده ای داخلی به دلیل شکلی که دارد، پمپ ماه و ستاره نیز گفته می‌شود. اغلب برای روان کردن پمپ روغن و شارژ کردن پمپ، از پمپ دنده ای داخلی استفاده می‌کنند. پمپ دنده ای داخلی نسبت به سایر انواع پمپ دنده ای، دیرتر خراب می‌شود و تعمیر آن آسان‌تر است. از کاربرد پمپ دنده ای داخلی می‌توان به پمپ کردن سیالات شکلات، انواع روغن، رزین‌ها، آسفالت و... اشاره کرد؛ همچنین از پمپ دنده ای داخلی می‌توان به عنوان پمپ فرمان یا هیدرولیک در ماشین‌های راه‌سازی استفاده کرد.

 قیمت پمپ دنده ای

 قیمت پمپ دنده ای به عوامل بسیاری بستگی دارد که در ادامه این قسمت از مقاله با آن‌ها آشنا می‌شوید.اگر به دنبال کسب اطلاعات دربارهبلوئر تروندین هستید می توانید به این صفحه مراجعه کنید.

 نوع پمپ دنده ای

 از آنجایی که پمپ دنده ای انواع مختلفی دارد، می‌توان گفت که نوع آن تاثیر بسیار زیادی در تعیین قیمت پمپ دنده ای دارد زیرا هر کدام از انواع پمپ دنده ای دارای یک عملکرد متفاوت هستند. بنابراین هنگام خرید فقط به قیمت پمپ دنده ای توجه نکنید، کارایی و عملکرد آن را هم در نظر بگیرید تا مناسب‌ترین نوع آن را برای کار خود خریداری کنید.

 سایزپمپ دنده ای

 خوب است بدانید پمپ‌های دنده ای در سایزهای کوچک وبزرگ تولید می‌شوند و سایز آن‌ها در عملکرد و کارایی آن‌ها بسیار تاثیرگذار است؛ بنابراین انتظار نداشته باشید که قیمت پمپ دنده ای کوچک با قیمت پمپ دنده ای بزرگ یکی باشد.

برند پمپ دنده ای

نیز تاثیر بسیار زیادی در قیمت پمپ دنده ای دارد؛ هر چقدر برند باکیفیت‌تر و شناخته‌تر باشد، قیمت پمپ دنده ای افزایش پیدا می‌کند. البته این گفته به معنای نیست که اگر قیمت پمپ دنده ای زیاد باشد یعنی پمپ دنده ای باکیفیت و تولید شده از یک برند معروف است. شما باید در مورد انواع برندها تحقیق کنید تا از قیمت پمپ دنده ای دو جداره و انواع دیگر آن، باخبر شوید. در این مقاله سعی کردیم که شما را با انواع پمپ دنده ای از جمله پمپ دنده ای دو جداره و انواع دیگر، آشنا کنیم تا خرید آسان‌تری داشته باشید. حال اگر قصد خرید پمپ دنده ای را دارید، پیشنهاد می‌شود که خرید را فقط از فروشگاه‌های معتبر حضوری یا آنلاین انجام دهید تا از کیفیت پمپ اطمینان داشته باشید.

 


نظر شما چیست؟ خوشحال میشویم نظر شما را نسبت باه این مقاله بدانیم ، برایمان بنویسید


شرکت کاریز پمپ پایا

شما می توانید برای دریافت خدمات کاریز پمپ ، با ما تماس بگیرید

021 66 38 37 32
اصالت و ضمانت کالا اصالت و ضمانت کالا
خدمات پس از فروش خدمات پس از فروش
مشاوره رایگان مشاوره رایگان